Brezplačna številka: 080 29 20

O nas

Mapei je bil ustanovljen leta 1937 v Milanu in je danes vodilni svetovni proizvajalec izdelkov za gradbeništvo. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je Mapei začel s strategijo mednarodne širitve z namenom približevanja potrebam lokalnih trgov ter zniževanja stroškov prevoza. Skupina Mapei v številkah danes: 69 podjetij, 65 proizvodnih obratov na 5 celinah v 49 različnih državah. Zaradi poglobljenega poznavanja lokalnih trgov je Mapei sposoben odgovoriti na raznovrstne zahteve posameznih držav.

Mapei je podjetje, ki stalno vlaga v raziskave in razvoj.  V 18 razvojno-raziskovalnih središčih deluje kar 12 % vseh zaposlenih, vlaganja v raziskave in razvoj pa predstavljajo 5 % delež celotnega prometa.  

Mapei pri svojem delu  upošteva načela trajnostnega razvoja, saj že 30 let vlaga v raziskave na področju ekološke neoporečnosti. Mapeievi izdelki so certificirani v skladu z najbolj zahtevnimi mednarodnimi standardi.  Gre za izdelke, ki vsebujejo inovativne, reciklirane in ultralahke surovine, zasnovane tako, da zmanjšujejo porabo energije in imajo zelo nizko vsebnost hlapnih organskih spojin

Na voljo je prek 1400 tehnološko naprednih izdelkov, ki lahko projektantom, gradbenim strokovnjakom ali končnim uporabnikom ponudijo rešitve od temeljev do strehe. Mapei je sopomenka za inovacijo, saj nenehno ustvarja celostne sisteme izdelkov, ki odgovarjajo vsakovrstnim potrebam v gradbeništvu. To je pravi razlog, zaradi katerega je Mapei vodilno svetovno podjetje na področju proizvodnje gradbenih lepil, tesnilnih mas in izdelkov za gradbeništvo.

mapei ekipa

Mapei d. o. o. kot podjetje v Sloveniji deluje že od leta 1998, sicer pa so izdelki Mapei na slovenskem trgu prisotni že več kot 20 let.  Z delovanjem skladišča v Grosupljem (od leta 2003 dalje) je bila zagotovljena še boljša in hitrejša oskrba tako maloprodajnih mest kot tudi samih gradbišč po celotni Sloveniji.

Na naših prodajnih mestih boste odkrivali, kako Mapeieva kakovost ni osredotočena le na izdelek, temveč se razširja na znanje prodajnikov, na vrednost pravega nasveta in na tehnično podporo.

Trenutno ima podjetje 17 zaposlenih, največ na področju prodajno-tehničnega svetovanja. Tehnično svetovanje je ključno pri reševanju najzahtevnejših težav, zato je svetovanje strankam pred in po nakupu nekega izdelka eden od ključnih dejavnikov Mapeievega uspeha. Storitve zajemajo telefonsko svetovanje v najpreprostejših primerih pa tudi oglede neposredno na gradbišču, ko gre za zahtevnejše primere.